بازگشت   پی سی سیتی > تالار علمی - آموزشی و دانشکده سایت > پزشکی بهداشتی و درمان

پزشکی بهداشتی و درمان در این تالار مطالب پزشکی و آموزشی در مورد بهداشت و سلامتی قرار خواهند گرفت

پاسخ
 
ابزارهای موضوع نحوه نمایش
  #1  
قدیمی 03-13-2010
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری



 
تاریخ عضویت: Aug 2009
نوشته ها: 16,247
سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض سرماخوردگی و مكمل های تغذیه ای

سرماخوردگی و مكمل های تغذیه ای






سرماخوردگی و گلودرد یك عفونت حاد( كوتاه مدت) ویروسی در قسمت مجرای تنفسی فوقانی است كه از طریق هوا مانند عطسه كردن یا تماس با افراد مبتلا به بیماری، از فردی به فرد دیگر سرایت می كند.
مكمل های تغذیه ای كه برای سرماخوردگی توصیه می شوند، شامل : ویتامینC– روی ( به شكل قرص یا اسپری بینی ) و پروپیول است.
علائم سرماخوردگی چیست؟

آب ریزش و گرفتگی بینی، گلودرد، بی تابی و التهاب از علائم عمده آن است. بیشتر اوقات گلودرد به تنهایی و جدای از سرماخوردگی، خود یك علامت جدی است مثل گلودرد استرپتوككی( میكروبی) كه احتیاج به تشخیص پزشكی و درمان با آنتی بیوتیك دارد. وقتیكه عفونت ویروسی است، آنتی بیوتیك ها تأثیری در بهبود سرماخوردگی ندارند.
درمان سرماخوردگی چگونه است؟

محیط مرطوب و گرم، باعث تسریع بهبود می شوند. كسانیكه به سختی دچار سرماخوردگی می شوند، بایستی استراحت كنند. داروهای بازكننده گرفتگی بینی مانند پزودوفدرین و فنیل فرین، بطور موقت بینی را باز می كنند، اما اغلب مجدداً بینی دچار گرفتگی می شود.
برای حفظ تعادل آبی و تسهیل جریان ترشحات بدن، بایستی مقدار زیادی مایعات نوشید. اگر سرفه شدید یا خطرناك باشد، داروهای ضد سرفه مثل دكسترومتورفان، خصوصاً برای خواب راحت، تجویز می شوند.
درغیراینصورت ، برای خارج ساختن ویروس های عفونی و ترشحات جمع شده در گلو، بایستی خلط را دفع كرد و نبایستی آن را در گلو نگه داشت.
توصیه های غذایی مفید:

زیاده روی در مصرف شكر، چربی و الكل به سیستم ایمنی بدن آسیب می زند، هر چند كه از چگونگی تاثیر این موادغذایی در طول دوره ی سرماخوردگی اطلاع دقیقی در دست نیست.
مكمل های غذایی مفید:



ویتامینC :


بررسی 21 مطالعه نشان داد مصرف 1 تا 8 گرم ویتامینC در روز، مدت و شدت سرماخوردگی را تا 23 درصد كاهش می دهد.
مقدار مناسب ویتامینC بری درمان سرماخوردگی معلوم نیست، ولی ممكن است حداكثر 1 تا 3 گرم در روز باشد؛ با توجه به اینكه مقدار بیشتر از 200- 120 میلی گرم در روز، بعنوان مقدار مناسب و كافی برای افراد سالم در نظر گرفته می شود.
بررسی 23 مطالعه نشان داد مكمل دهی ویتامینC در كودكان اثرات بهتری نسبت به بزرگسالان دارد. همان مطالعه ثابت كرد مصرف 2 گرم یا بیشتر ویتامینC در روز، در كاهش مدت سرماخوردگی مؤثرتر از 1 گرم در روز است.
روی(Zn) :

وقتیكه روی (Zn) در زمان سرماخوردگی بصورت مكمل به افراد داده شد، ثابت كرد كه این عنصر باعث كاهش قدرت ویروس ها برای احاطه سلولهای بدن و كمك به سلولهای ایمنی برای مبارزه با سرماخوردگی می شود و علائم سرماخوردگی را تسكین می دهد.
قرص روی مدت سرماخوردگی را در بزرگسالان كاهش داد ولی در كودكان اثری نداشت.
قرص های حاوی گلوكونات روی، گلسین- گلوكونات روی واستات روی در بهبود مؤثرند، ولی اشكال دیگر روی و قرص هایی كه حاوی اسید سیتریك، اسید تارتاریك، سوربیتول و مانیتول هستند ، اثری ندارند و در مطالعاتی كه این اشكال روی بكار رفت مثل مواقعی كه مقدار روی كافی نبود، موفقیتی در عمل حاصل نشد.
برای بهبود سرماخوردگی، قرص هایی كه حاوی 13 تا 25 گرم گلوكونات روی، گلسین- گلوكونات روی یا استات روی می باشند، هر 2 ساعت یكبار برای چند روز مختلف استفاده می شوند. اگر این قرص ها با بروز اولین علامت سرماخوردگی مصرف شوند، بهترین اثر را دارند.
مطالعات بیان می كرد دلایل كافی برای اثر روی وجود ندارد و از نظر آماری، معنی دار نیست. اما مقایسه 6 آزمایش ثابت كرد، در كسانیكه در زمان سرماخوردگی قرص روی مصرف كرده بودند بعد از یك هفته، در مقایسه با افرادیكه مصرف نكرده نبودند، علائم سرماخوردگی كاهش یافته بود و معنی دار نبودن از نظر آماری به دلیل كافی نبودن تعداد افراد یا روی مصرفی بود.
اسپری بینی روی نسبت به قرص روی در بهبود سرماخوردگی مؤثرتر است، زیرا طبق یك بررسی، میزان سرماخوردگی در افرادی كه 4 بار در روز این اسپری را بكار برده بودند 74 درصد كم شده بود، در صورتیكه با مصرف قرص روی 42 تا 53 درصد كاهش یافته بود.
پروپیول :

پروپیول ماده صمغی است كه توسط حشرات از جوانه های برگی شكل و پوست درختان جمع آوری می شود خصوصاً از درختان صنوبر و كاج. عصاره پروپیول می تواند در پیشگیری و كوتاه كردن مدت سرماخوردگی مؤثر باشد.
مطالعات بالینی نشان داد، عصاره پروپیول عفونت دستگاه تنفسی فوقانی را در كودكان كاهش می دهد.
تولیدكنندگان این محصول توصیه می كنند، فرآورده های خوراكی پروپیول به میزان 500 میلی گرم، یك یا دوبار درروز مصرف شوند.
نیره ولدخانی - کارشناس تغذیه تبیان
__________________
زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم
بر این تکرارِ در تکرار پایانی نمی بینم

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
پاسخ با نقل قول
  #2  
قدیمی 03-13-2010
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری



 
تاریخ عضویت: Aug 2009
نوشته ها: 16,247
سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض فردی که سرماخورده چه باید و چه نباید بخورد؟

فردی که سرماخورده چه باید و چه نباید بخورد؟







تمام سلول های بدن برای فعالیت نیازمند اکسیژن هستند. این گاز از طریق دستگاه تنفسی و گردش خون به بدن می رسد و دی اکسیدکربن که محصول زائد فعل و انفعالات در بدن است نیز به وسیله همین دستگاه ها از بدن خارج می شود. اکسیژن از طریق دیواره ریه ها به درون سرخرگ ها انتشار می یابد تا در سراسر بدن انتقال پیدا کند. دی اکسیدکربن نیز برای خروج از بدن، از طریق سیاهرگ ها به درون ریه ها منتشر می شود و وارد هوای بازدم می شود.
سلامتی مجاری تنفسی وابسته به دریافت هوای فاقد میکرب و آلودگی است. بیش از 200 نوع ویروس شناخته شده که بر دستگاه تنفسی فوقانی اثر می کنند و سبب
سرماخوردگی می شوند. در اغلب موارد، سرماخوردگی ها خفیف بوده و به طور معمول در طی یک هفته بهبود می یابند.

سرماخوردگی معمولی با حساسیت ( آلرژی ) و آنفلوانزا متفاوت است. آنفلوانزا ( INFLUENZA ) نامی است که به عفونت ویروسی بسیار شدید نسبت داده می شود و این عفونت نیز بر دستگاه تنفسی فوقانی تأثیر می گذارد. نام آنفلوانزا از این باور قدیمی منشأ می گیرد که این بیماری را ناشی از تأثیرات ماوراءالطبیعه می دانسته اند.
علایم سرماخوردگی به طور معمول دو تا سه روز پس از ورود ویروس به بدن ظاهر می شود. شایع ترین علائم شامل : گلودرد، گرفتگی بینی، آب ریزش بینی، سرفه، عطسه و درد در قسمت های دست و پا است. خستگی، ریزش آب از چشم ها و اشکال در خوابیدن نیز ممکن است رخ دهد.
در صورتی که علائم، بیش از یک هفته باقی بمانند و با سردرد شدید ، ضعف ، از دست دادن اشتها و تشنگی همراه شوند، احتمال این که بیماری به علت ویروس آنفلوانزا باشد بیشتر است. بروز تب نیز به طور معمول شایع است. باید توجه کرد که در موارد عفونت های ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی، علت بیماری را نمی توان برطرف کرد و فقط درمان علائم امکان پذیر است.
به هنگام سرماخوردگی استراحت زیاد، مصرف فراوان مایعات و قرقره کردن آب نمک ولرم به بهبود علائم کمک می کند. مصرف قرص های مسکن به رفع سردرد و کاهش تب کمک می کنند. تنها در مواردی که به دنبال عفونت ویروسی، عفونت باکتریایی نیز بروز می کند، آنتی بیوتیک ها مفید واقع می شوند.
گیاهان دارویی مفیدی نیز برای درمان سرماخوردگی وجود دارند.
کودکان ، سالمندان، زنان باردار و افراد دچار بیماری هایی از قبیل دیابت و بیماری های کلیوی به توصیه های پزشکی بیشتری نیاز دارند. گاهی اوقات برای افراد سالمند، به منظور پیشگیری از ابتلا به عفونت، استفاده از واکسن توصیه می شود. برای جلوگیری و درمان سرماخوردگی
روش های مختلفی وجود دارد که ما در اینجا به جنبه تغذیه ای آن می پردازیم.




چه غذاهایی برای سرماخوردگی مفید هستند؟

برای این که سیستم ایمنی بدن به بهترین نحو به وظیفه اش که مبارزه علیه ویروس های سرماخوردگی و آنفلوانزا است، عمل کند باید مواد مغذی حیاتی را دریافت کند.
مکمل های تغذیه ای مفیدی نیز برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی توصیه شده است.
مواد غذایی مفید برای درمان سرماخوردگی شامل موارد زیر است :
-
ویتامین C ؛ منابع غذایی اصلی تأمین کننده ویتامین C شامل : مرکبات ( پرتقال ، گریپ فروت، انواع لیمو و نارنگی )، انواع توت، گوجه فرنگی ، فلفل دلمه ای ، توت فرنگی ، سیب زمینی و سبزیجات برگ سبز از قبیل انواع کلم. دریافت زیاد و منظم ویتامین C به کاهش بروز، شدت و طول مدت سرماخوردگی کمک می کند.
- غلات سبوس دار و حبوبات؛ منابع غذایی مناسب یکی از ویتامین های گروه B به نام پانتوتنیک اسید هستند. کمبود پانتوتنیک اسید، سبب بروز عفونت های مکرر دستگاه تنفسی فوقانی می شود.
- سیر دارای آهن، روی و آلیسین (ALICIN ) است که سبب تقویت سیستم ایمنی و کاهش خطر عفونت های ویروسی می شود.
- ماهی قباد، قزل آلا، ساردین و ماهی های روغنی منبع غنی
اسیدهای چرب اُمگا- 3 هستند. همچنین تخم کتان، تخمه کدو حلوایی و روغن شاه دانه نیز از دیگر منابع خوب اُمگا- 3 هستند.
- دانه کنجد،
تخمه کدو حلوایی و آفتاب گردان منابع غنی اسیدهای چرب اُمگا-6 هستند. این اسیدهای چرب به سلول های دستگاه تنفسی در مبارزه علیه عفونت های سرماخوردگی کمک می کنند.
- جگر، انواع ماهی از جمله قزل آلا، قباد و شاه ماهی، کره و تخم مرغ منابع
ویتامین A هستند. هویج ، انبه ، سیب زمینی، زردآلو ، کدو حلوایی و سبزیجات سبز تیره نیز تأمین کننده بتاکاروتن هستند که در بدن به ویتامین A تبدیل می شوند. عفونت های مکرر تنفسی در کودکان با کاهش ذخائر ویتامین A مرتبط است. یک رژیم غذایی متنوع که دارای این مواد غذایی باشد، مواد لازم برای یک کودک در حال رشد را تأمین می کند.
- تخم مرغ ، ماهی، مرغ، گوشت قرمز بدون چربی، لبنیات ، حبوبات، مغزها، دانه ها و غلات سبوس دار تأمین کننده پروتئین هستند. کمبود دریافت پروتئین خطر ابتلا به عفونت را افزایش می دهد.
- گوشت، شیر، غلات و حبوبات تأمین کننده
ویتامین های B6 و پانتوتنیک اسید هستند که برای تأمین سلامتی سیستم ایمنی از اهمیت بسیاری برخوردارند.
- غلات صبحانه ( برشتوک )، نان و عصاره مخمر تأمین کننده
اسید فولیک هستند که برای سلامتی و تقویت سیستم ایمنی ضروری است. به علاوه چغندر، لوبیا چشم بلبلی و انواع کلم منابع مناسبی از فولات ( اسید فولیک ) هستند.
- گوشت های قرمز بدون چربی و غلات سبوس دار حاوی روی هستند. سایر منابع غذایی حاوی روی شامل : جوانه گندم ، آجیل ، بادام زمینی، گردو، جگر ، مرغ ، بوقلمون، ماهی، میگو، تخم مرغ ، لوبیا خشک ، شیر و لبنیات است. روی یک ماده معدنی مورد نیاز برای سیستم ایمنی است.





در سرماخوردگی از چه غذاهایی پرهیز کنیم؟

غذاهای آماده ی بسته بندی شده و کنسروها از لحاظ ویتامین ها و موادمعدنی فقیر هستند. بنابراین به جای مصرف این نوع غذاها از انواع میوه و سبزیجات تازه، ماهی، غلات، مغزها و دانه ها استفاده کنید.


* چند نکته :

- ارتباط بین مصرف قرص های ویتامین C و سرماخوردگی به طور وسیعی مورد مطالعه قرار گرفته است. تحقیقات نشان داده ، این قرص ها که روزانه 500 تا 1000 میلی گرم ویتامین C را برای بدن تامین می کنند، نمی توانند از عفونت پیشگیری کنند، در حالی که به کاهش شدت و احتمالاً طول مدت سرماخوردگی کمک می کنند.
در برخی موارد با دریافت 1000 میلی گرم مکمل ویتامین C در روز طی یک دوره طولانی، علائم به میزان 15 درصد کاهش یافت. ویتامین C باعث افزایش سطح اینترفرون در بدن می شود که این ماده با عفونت ها مبارزه می کند. همچنین ویتامین C از جمله آنتی اکسیدان هایی است که به حفاظت از پوشش داخلی مجاری تنفسی در برابر انواع عفونت کمک می کند.
- مصرف مکمل ریزمغذی های خاص شامل 20 میلی گرم روی ، 100 میکروگرم سلنیوم ، 120 میلی گرم ویتامین C ، 15 میلی گرم
ویتامین E و 6 میلی گرم بتاکاروتن در مطالعات مختلف سبب کاهش بروز عفونت های تنفسی در سالمندان طی درمان های طولانی مدت شده اند.
- در بررسی های بالینی مختلف نشان داده شده است که قرص های مکیدنی " روی" سبب بهبود علائم سرماخوردگی می شوند. البته بعضی مطالعات نیز نشان داده که این قرص ها هیچ اثری بر علائم سرماخوردگی ندارند. به علاوه باید توجه کرد که دریافت روی به میزان بیش از 150 میلی گرم در روز می تواند امکان ابتلا به عفونت را افزایش دهد. بنابراین قبل از اقدام به هر نوع درمانی، باید تحت نظر پزشک باشید و به توصیه های او عمل کنید.
- قرص سیر یا کپسول های حاوی عصاره سیر ممکن است به پیشگیری از سرماخوردگی کمک کند. علت این تأثیر خواص ضد ویروسی رنگدانه گیاهی " آلیسین " است.
- استفاده از بُخور به رفع گرفتگی بینی کمک می کند. برای این کار، برای 10 دقیقه سرتان را روی بخارات یک ظرف آب در حال جوشیدن بگیرید. بهتر است دستمال یا حوله ای را روی سر بگذارید و این عمل را سه بار در روز تکرار کنید. می توانید مقداری
روغن مِنتول ( MENTHOL ) یا عصاره اوکالیپتوس به آب در حال تبخیر اضافه کنید تا عمل تنفس را تسهیل کند.
- مایعات فراوانی مصرف کنید. در طول حملات شدید آنفلوانزا، بهتر است از مایعات مقوی و مغذی مثل انواع سوپ و آش در وعده غذایی اصلی استفاده کنید. البته به شرطی که دارای انواع موادمغذی به مقدار متعادل و متناسب باشد.
- تا جایی که می توانید بخوابید و استراحت کنید. سیستم ایمنی برای تجدید قوا به استراحت نیاز دارد. عدم توجه به علائم یک عفونت ویروسی و کار و فعالیت شدید در حین بیماری، مدت بیماری را طولانی تر می سازد.

سالومه آرمین- کارشناس ارشد تغذیه ماهنامه دنیای تغذیه- 9


__________________
زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم
بر این تکرارِ در تکرار پایانی نمی بینم

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
پاسخ با نقل قول
  #3  
قدیمی 03-13-2010
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری



 
تاریخ عضویت: Aug 2009
نوشته ها: 16,247
سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض سرماخوردگى، بیمارى فصل

سرماخوردگى، بیمارى فصل



در فصل سرما و به خصوص در شرایطى نظیر امسال كه آلودگى هوا در وضعیت نامطلوبى است، آمار شیوع بیمارى هاى فصلى مانند سرماخوردگى ، آنفلوآنزا و همچنین انواع بیمارى هاى ریوى و تنفسى چندین برابر یك زمستان معمولى اعلام شده است. حال مسئله اینجا است كه به طور كلى بیمارى گذشته از تأثیرات جسمى ناخوشایندى كه براى فرد به همراه مى آورد، سیستم عادى زندگى او را نیز برهم مى ریزد. هنگامى كه یك فرد بزرگسال خانواده بیمار مى شود، كلیه امورى كه توسط او، چه در خانه و چه در اجتماع صورت مى پذیرفته، دچار اختلال می گردد یا از كیفیت قبلى آن كاسته مى شود. همان طور كه مى دانید سرماخوردگى ها داراى تنوع بسیارى هستند ولى اغلب مردم به محض بروز علائم سرماخوردگى در بدنشان به خود درمانى می پردازند و با مصرف آنتى بیوتیك به سرعت بخشیدن روند بهبودى بیمارى شان امیدوارند غافل از آنكه بیشتر سرماخوردگى ها عامل ویروسى دارند. در واقع بیش از 200 نوع ویروس مسئولیت بروز این بیمارى را در انواع مختلف بر عهده دارند و مهمتر آنكه مصرف آنتى بیوتیك هیچ تأثیرى بر روى ویروس نخواهد گذاشت مگر آنكه سرماخوردگى با عامل باكتریایى باشد كه آن هم آنتى بیوتیك مخصوص خود را نیاز دارد؛ در ضمن این تشخیص نیز تنها توسط پزشك عملى است. معذلک همزمان با مراجعه به پزشك و انجام دستورات او راه هاى دیگرى نیز وجود دارند كه در كاهش طول مدت بیمارى تأثیر گذار هستند. توصیه هاى زیر از آن جمله اند:


1 - مصرف ویتامین C : ویتامینC در بدن به عنوان یك رفتگر و پاك كننده مواد مضر عمل مى كند. ویروس هاى سرماخوردگى نیز از جمله همان مواد هستند. در ضمن ویتامین C بر كاهش سرفه، عطسه و دیگر علائم سرماخوردگى كه در ریه وجود دارند نیز تأثیر گذار است. به طور كلى براساس مطالعات انجام شده ویتامین C به میزان حدود 10 درصد از تعداد روزهاى علائم دار سرماخوردگى مى كاهد. البته منظور از مصرف ویتامین C تنها استفاده از قرص هاى شیمیایى آن نیست بلكه میوه جات و سبزیجات همچون انواع مركبات، كیوى و همچنین گوجه فرنگى منابع خوبى براى این ویتامین محسوب مى شوند. متخصصین پیشنهاد مى كنند در صورتى كه قصد دارید ویتامین C را به شکل قرص، شربت و یا هر محصول شیمیایى دیگرى از این قبیل مصرف كنید، این میزان حدود 1 گرم در روز كافى خواهد بود. حال براى این كه سطح میزان این ویتامین را در بدن خود پایدار و یكنواخت نگه دارید5/0 گرم صبح و 5/0 گرم شب از آن استفاده كنید.


2- لباس گرم بپوشید: پوشش گرم علاوه بر این كه بدن شما را در مقابل سرما محافظت مى كند، سیستم ایمنى آن را به سوى مبارزه با عفونت سرماخوردگى جهت دار مى سازد.


3- تلقین مثبت كنید: انرژى حاصل از تلقین مثبت به طور مستقیم بر روى سیستم ایمنى بدن شما تأثیر گذاشته و به درمان شما كمك مى كند. البته این تكنیك براى درمان بسیارى از بیمارى ها مورد استفاده قرار مى گیرد.


4- از «روى» غافل نشوید: بنا به تحقیقات انجام شده مصرف "روى" طول مدت سرماخوردگى را به نصف كاهش مى دهد. در ضمن علائم خشكى و تحریك گلو را نیز مى كاهد. البته توجه داشته باشید مصرف بیش از 25 میلى گرم روى در روز مى تواند ایمنى بدن شما را آسیب رسانده و تهوع، استفراغ، سرگیجه و حتى كم خونى پدید آورد. قابل توجه آنكه مصرف همزمان ویتامین C با «روى» تأثیر روى را بر بدن كم مى كند.


5- استراحت كنید و استرس را از خود دور كنید: استراحت كافى تمام انرژى بدن شما را به سوى بهبودى سوق مى دهد.


6- در خانه بمانید: هرچه كمتر در معرض تغییرات دمایى موجود میان هواى داخل خانه و بیرون قرار بگیرید، روند بهبودى سریع تر خواهد شد. در ضمن دوستان، همكاران و همكلاسى هایتان نیز از این كه بیمارى خود را به آنها منتقل نخواهید كرد از شما ممنون خواهند شد.


7- راه بروید: راه رفتن بسیار آرام و در محیطى مناسب به لحاظ دما، گردش خون را در بدن شما تقویت كرده و به سیستم بدنى تان براى مبارزه با عفونت كمك مى كند.


8- مایعات زیاد بنوشید: نوشیدن 6 تا 8 لیوان آب، آبمیوه، چاى و یا مایعات شفاف دیگرى مانند اینها در روز آب از دست رفته از بدن را جبران كرده و مواد مضرى را كه ممكن است سبب تضعیف سیستم بدن شما شود خارج مى كند.


9- سیگار نكشید: سیگار كشیدن تحریك گلوى شما را كه در اثر سرماخوردگى پدید آمده است، شدت مى بخشد. همچنین در فعالیت داروهاى ضدعفونت تداخل ایجاد مى كند.


10- آب نمك غرغره كنید:با شست وشوى مكرر مجارى بینى و انتهاى حلق با آب نمك هم سبب ضدعفونى كردن آن نواحى مى شوید و هم گلودرد احتمالى شما را آرام تر مى كند. براى این منظور در 250 میلى لیتر آب گرم یك قاشق چاى خورى نمك بریزید.


11- غذاى مناسب بخورید: خوردن گوشت، فرآورده هاى شیر و سبزیجات و میوه جات تازه و غذاهاى كم چرب همواره توسط پزشكان در طول مدت بیمارى توصیه مى شوند.

الهام اسمعیلى
__________________
زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم
بر این تکرارِ در تکرار پایانی نمی بینم

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
پاسخ با نقل قول
  #4  
قدیمی 03-13-2010
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری



 
تاریخ عضویت: Aug 2009
نوشته ها: 16,247
سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض 13 روش مبارزه با سرماخوردگی

13 روش مبارزه با سرماخوردگی




1- حداقل سی سانتیمتر از افرادی كه سرفه یا عطسه می كنند فاصله بگیرید.


قطره های ریز عطسه یا سرفه حدودا تا مسافت 30 سانتی متری پراكنده می شوند. دكتر دنیس موری ، پزشك اطفال از دانشكده پزشكی ایالت میشیگان، خاطر نشان می كند كه اگر یكی از این قطره ها روی چشم یا بینی شما قرار بگیرد، چند روز بعد به بیماری سرماخوردگی مبتلا می شوید . هرگاه در آسانسور با فردی كه سرفه می كند مواجه شدید، رویتان را برگردانید.
2- در هر فرصتی دست هایتان را بشویید.


اكثر میكروب های سرماخوردگی از طریق تماس فیزیكی غیرمستقیم منتقل می شوند. به طور مثال ، فرد بیماری كه ویروس سرماخوردگی را از بینی به دست هایش منتقل می كند، به هر شیئی كه دست بزند آن را آلوده می كند ( ویروس های سرماخوردگی به مدت 3 ساعت بر روی اشیاء ، زنده می مانند.) افرادی كه این اشیاء را لمس كنند و بعد بینی یا چشم هایشان را بمالند به بیماری مبتلا می شوند. پس نتیجه می گیریم كه شستشوی مدام دست ها مهم ترین كاری است كه می توانید برای پیشگیری از سرماخوردگی انجام دهید. بنابراین دست هایتان را در هر فرصتی بشویید.
3- در محیط هایی كه تهویه مناسب ندارد، از خودتان بیشتر مراقبت كنید.


ساختمان های اداری كه از تهویه هوای مناسب برخوردار نیستند یكی از محیط هایی محسوب می شوند كه خطر ابتلا به سرماخوردگی را افزایش می دهند، زیرا در این مكان ها ویروس سرماخوردگی راه خروج ندارد. بدتر از آن رطوبت كم است كه باعث خشكی مخاط بینی می شود، در نتیجه ، مخاط را برای شكار ویروس ها مستعد می سازد. به همین دلیل هواپیماها هم محیط های مشابه دیگری برای ابتلا به سرماخوردگی محسوب می شوند. دكتر مارگارت گرادیسون از انجمن پزشكی دانشگاه دوك می گوید: بهترین پادتن ، مرطوب كردن سوراخ های بینی با اسپری محتوی آب نمك مخصوص بینی است.
4- مایعات مختلف بنوشید.


نوشیدن مایعات گوناگون، میكروب های فعال سرماخوردگی را از بین می برند و همینطور از كمبود آب بدن كه معمولا با بیماری سرماخوردگی همراه است جلوگیری می كنند. تنفس از راه دهان ، دمیدن به داخل بینی و مصرف داروهای آبریزش بینی ، كمبود آب بدن را افزایش می دهد. برای مقابله با این كمبود ، حداقل روزی هشت لیوان آب، آب میوه و یا مایعات بدون كافئین بنوشید.
5- از مالیدن بیش از حد چشم و بینی خودداری كنید.


با توجه به بررسی های انجام شده ، افراد در هنگام سرماخوردگی این اعضاء صورت خود را سه بار در ساعت می مالند. اگر احساس می كنید كه باید این كار را انجام دهید، بهتر است به جای نوك انگشت از بند انگشتانتان استفاده كنید، چون این قسمت كمتر به میكروب سرماخوردگی آلوده می شود.
6- از رختخواب بیرون بیایید و به ورزش بپردازید.


شما می توانید سه بار در هفته و به مدت 30 تا 45 دقیقه به انجام ورزش های ساده ، مثل پیاده روی و دوچرخه سواری بپردازید و با این كار مقاومت بخش بالایی مجرای تنفسی را نسبت به عفونت ها افزایش دهید.
7- اسكاچ های ظرفشویی را ضد عفونی كنید.


اكثر میكروب های سرماخوردگی در آشپزخانه منتقل می شوند. مهم ترین عامل اسكاچ های ظرفشویی هستند كه برای رشد و نمو میكروب های سرماخوردگی محیطی گرم و مرطوب را فراهم می كنند .
بهتر است برای جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی، روزی دو تا سه مرتبه این اشیاء را در جریان آب جوش قرار دهید. اگر یكی از اعضای خانواده بیماراست ، برای احتیاط بیشتر بهتر است تمام لوازم منزل را كه بیشتر با آنها در تماس هستند، ضدعفونی كنید.
8- ویتامین "E " مصرف كنید.


ویتامین "E " نقش مهمی در عملكرد سیستم ایمنی بدن ایفا می كند. اما از آنجایی كه این ویتامین بیشتر در مواد غذایی پرچرب وجود دارد ، افرادی كه رژیم لاغری دارند ، نمی توانند از آن استفاده كنند.
اكثر افراد برای افزایش توانایی بدنشان ، باید قرص ویتامین E را همراه با نهار و شام (غذاهای اصلی) مصرف كنند، البته مصرف قرص حتما باید تحت نظر پزشک باشد.
در مورد خاصیت ضد سرماخوردگی ویتامین "C" هیچ گونه شواهدی وجود ندارد. اما چند تحقیق حاكی از آن است كه این ویتامین تا اندازه ای دوره و شدت سرماخوردگی را كاهش می دهد. به خاطر داشته باشید، روزانه، بیشتر از 500 میلی گرم از آن مصرف نكنید، چون مصرف بیش از حد این ویتامین باعث اختلال در دستگاه گوارش می شود.
9- سرفه را تسكین دهید.


برای سرفه های خشك و تك سرفه ها از شربتی كه حاوی مواد التیام دهنده است استفاده كنید. برا ی سرفه هایی كه با خلط همراه است، از شربت سینه و داروی خلط آور استفاده كنید كه باعث می شود مقدار ترشح مخاطی افزایش یافته، در نتیجه فرد راحت تر سرفه كند.
10- خواب شبانه آرامی داشته باشید.


با توجه به تحقیقات انجام شده در مؤسسه بهداشت سنتیاگو، خواب خوب و آرام موجب تقویت سلول های سیستم ایمنی بدن می شود. در این بررسی ، 43 نفر ( افرادی كه به سرماخوردگی مبتلا نبوده اند) به طور داوطلبانه تنها نیمی از شب را در خواب سپری كردند. فردای آن روز 30% از سلول های مدافع بدن آنها از بین رفتند .اما شب بعد، زمانی كه این افراد ، حداقل هشت ساعت را در خواب سپری كردند، سلول های نابود كننده بدن آنها كاملاً مقاوم شدند.
11- از بازكننده های (مجرای بینی و سینه) مناسب استفاده كنید.


برای التیام گرفتگی بینی ، بهتر است از اسپری و قطره های باز كننده استفاده كنید، زیرا این نوع داروها علائم بیماری را سریع تر از داروهای خوراكی از بین می برند و نیز اثرات جانبی كمتری را به دنبال دارند. داروهای خوراكی باعث افزایش ضربان قلب می شوند. بنابراین افرادی كه مبتلا به فشار خون بالا با بیماری هستند. نباید از آنها استفاده كنند.
بازكننده های بوییدنی را نباید بیش از سه روز پیاپی مصرف كرد، چون ممكن است اثر این دارو كاهش یابد و گرفتگی بینی بدتر از قبل شود.
12- گلودرد را تسكین دهید.


دكتر موری از ایالت میشیگان معتقد است غرغره كردن با آب نمك گرم برای تسكین گلودرد فوق العاده مؤثر است(یك قاشق چای خوری نمك برای هر لیوان آب) .
او می گوید :هیچ گونه شواهدی وجود ندارد كه برای التیام درد مكیدن آب نبات های دارویی معمولی از آب نبات های سفت و محكم بهتراست. هر دوی این مواد ، مقدار بزاق دهان را افزایش داده و سطح گلو را پوشش می دهند .
به همین دلیل است كه نوشیدن "چای و عسل" برای التیام گلو درد تأثیر بسزایی دارد. آب نبات های دارویی حاوی " منتول" بهتر از آب نبات های سفت و محكم كارایی دارند، چون باعث بی حسی گلو می شوند.
13- در هر وعده از غذاهای اصلی "نهار و شام"، سوپ كم چربی بخورید.


مایعات گرم در بی اثر كردن ویروس سرماخوردگی نقش مهمی را ایفا می كنند و نوعی مُسكن محسوب می شوند. سوپ جوجه برای تسكین این بیماری تأثیر فوق العاده ای دارد. این سوپ حاوی پروتئین ، ویتامین و مواد معدنی است ، كه همگی به از بین بردن ویروس سرماخوردگی كمك می كنند.
در هنگام سرماخوردگی سعی كنید آرام و آهسته سرفه كنید تا سرماخوردگی شما به دیگران منتقل نشود . این اصل را به كودكانتان نیز آموزش دهید.
اگر هر فردی اصول ساده بهداشتی را رعایت كند، مطمئناً به نتایج فوق العاده ای در این زمینه خواهد رسید.
__________________
زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم
بر این تکرارِ در تکرار پایانی نمی بینم

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
پاسخ با نقل قول
  #5  
قدیمی 03-13-2010
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری



 
تاریخ عضویت: Aug 2009
نوشته ها: 16,247
سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض سرماخوردگی، آنفلوآنزا یا آلرژی ؟

سرماخوردگی، آنفلوآنزا یا آلرژی ؟






دانستن تفاوت های اساسی بین سرماخوردگی، آنفلوآنزا و آلرژی امری مهم برای مقابله با این گونه بیماری ها می باشد .
بر خلاف باور بسیاری از مردم ، هوای سرد تاثیری بر سرما خوردگی ندارد یا اگر هم دارد بسیار اندك است. حقیقت آن است كه در طول فصل های سرد مردم اغلب اوقات خود را در محیط های سرپوشیده و بسته می گذرانند. در نتیجه شانس و فرصت پخش شدن ویروس به طریق تماس نزدیك از فردی به فرد دیگر افزایش می یابد.
به طور كلی ویروس سرماخوردگی از دو طریق انتقال می یابد:

اول از طریق تنفس و استنشاق ترشحات عفونی عطسه و سرفه پخش شده در هوا.
دوم از طریق لمس اشیاء آلوده به ویروس (مانند كتاب، دستگیره در و دست دادن با افراد بیمار) و لمس متقابل صورت.
هوای سرد رطوبت را كاهش می دهد از این رو باعث خشك شدن مجرای بینی می شود و بدین وسیله شرایط برای واگیر كردن ویروس آماده می شود .ترشحات معمول و طبیعی بینی و گلو یكی از اولین خطوط دفاعی بدن در مقابل ویروس های سرماخوردگی هستند، به علاوه بسیاری از ویروس های سرماخوردگی با كاهش رطوبت دوام بیشتری پیدا می كنند.
تشخیص سرماخوردگی و آنفلوآنزا از یكدیگر بسیار مهم است خصوصا در مورد بچه ها و افراد مسنی كه سیستم دفاعی بدنشان دچار اختلال و اشكال است و به بیماری سرماخوردگی و آنفلوآنزا مبتلا شده اند .چرا كه بیماری سرماخوردگی به آسانی قابل درمان است و در بدترین حالت امكان دارد به عفونت ثانویه باكتریایی منجر شود كه آن هم به وسیله مصرف آنتی بیوتیك قابل درمان است .
ولی آنفلوآنزا یكی از بیماری های خطرناكی است كه می تواند به مرگ منجر شود به طوری كه آمار نشان می دهد كه آنفلوآنزا سالانه تنها در آمریكا جان 20000 نفر را می گیرد.
سرماخوردگی و آنفلوآنزا هر دو نشانه های مشتركی دارند، اما معمولا می توان آنها را از هم تمیز داد. به طور كلی نشانه های سرماخوردگی مرحله به مرحله در طی چند روز بعد از شروع عفونت بروز پیدا می كنند. سرماخوردگی معمولا با گلودرد همراه با عطسه ،آبریزش بینی یا گرفتگی بینی شروع می شود. تب، یك علامت معمولی برای یك سرماخوردگی ساده نمی باشد و زمانی كه تب وجود دارد معمولا بیانگر وجود عفونت باكتریایی می باشد .همچنین معمولا سر درد شدید و دردهای شدید عضلانی رابطه مستقیمی با بیماری سرماخوردگی ندارند و علائم خستگی و ضعف نیز خفیف می باشد. نشانه های آنفلوآنزا از قبیل سردرد، سرفه های خشك ،لرز و درد عمومی در تمام بدن معمولا به طور ناگهانی ظاهر می شوند همچنین تب بالا (38 تا 40 درجه سانتیگراد) به صورت سه تا چهار روز یكی از مهم ترین نشانه های آنفلوآنزا هست. گرفتن بینی، عطسه و گلودرد از نشانه های بارز آنفلوآنزا نمی باشد. این علائم اگر وجود داشته باشد معمولأ در مراحل آخر بیماری بروز می نماید. همچنین تمیز دادن بین سرماخوردگی و آلرژی دارای اهمیت بسیاری است . نشانه های سرماخوردگی و آلرژی می تواند مشابه باشد. اما یك سری از نشانه ها و علامت های بخصوصی وجود دارند كه می توان آن دو را از هم متمایز كرد. در حقیقت هم آلرژی و هم سرماخوردگی دارای نشانه هایی از قبیل: گرفتگی بینی، عطسه، آبریزش بینی، آبریزش چشم و گاهی سردرد می باشد. اما علائم سرماخوردگی یكی یكی ظاهر می شود ابتدا عطسه، آبریزش بینی، آبریزش چشم و به دنبال آن گرفتگی بینی، اما در آلرژی تمام علائم با هم و در یك زمان ظاهر می شوند. عطسه های پیاپی و پشت سر هم معمولا نشانگر وجود آلرژی است در صورتی كه تك عطسه معمولا نشانگر سرماخوردگی است. به علاوه در سرماخوردگی ترشحات بینی زرد رنگ می باشد در صورتی كه در آلرژی ترشحات بینی بیرنگ و رقیق می باشد.
یكی دیگر از تفاوت های آلرژی و سرماخوردگی این است كه طول مدت وجود علائم سرماخوردگی می تواند 7 تا 10 روز ادامه داشته باشد، در حالی كه نشانه های آلرژی در مدت بسیار كوتاه تری پایان می یابد. تا كنون بیش از 200 نوع مختلف ویروس سرماخوردگی شناخته شده است. ویروسRhino _ Corona Influenza Para جزء رایج ترین ویروس ها می باشد. قسمت بالایی بینی به علت داشتن دمای مناسب( 33 درجه سانتیگراد) یكی از مناسب ترین مكان ها برای رشد این ویروس هاست. برخی از انواع ویروس های آنفلوآنزا و سرماخوردگی قابلیت جهش و تغییر نوع به ویروسی دیگر را دارند این امر دانشمندان را برای پیدا كردن واكسن های مؤثر به دردسر انداخته است. به طور كلی زنان بیشتر از مردان دچار سرماخوردگی می شوند. اما بسیاری از مردم بر این باورند كه این امر به دلیل ضعف جسمانی و یا ضعف سیستم دفاعی بدن زنان می باشد. اما دلیل اصلی آن این است كه زنان در ارتباط بیشتری با بچه ها هستند و همچنین بچه ها بیشترین آمار سرماخوردگی را دارند. اصولا این امر به دلیل ضعف ساختار سیستم دفاعی بچه ها یا مقاومت كم آنها در مقابل عفونت ها و همچنین به دلیل تماس زیاد با بچه های دیگر در مدرسه و مكانهای دیگر می باشد. معمولأ از روز دوم تا چهارم سرماخوردگی شمارش ویروس ها در ترشحات بینی به حد زیادی می رسد . از این زمان است كه شخص بیشترین شانس انتقال بیماری را به افراد دیگر دارد.

آسپیرین توسط بیشتر مردم برای كاهش علائم و نشانه های سرماخوردگی مصرف می شوند. اما تحقیقات نشان داده است كه آسپرین تعداد و یا شمارش ویروس های سرماخوردگی در ترشحات بینی را افزایش می دهد و در نتیجه شانس سرایت بیماری را ازشخصی به شخص دیگر افزایش میدهد. بنابر نظر سازمان ملی تحقیقاتی آلرژی و بیماری های واگیر آمریكا ـ انجمن متخصصین اطفال آمریكا توصیه می كنند كه نباید به بچه ها و نوجوانان آسپیرین و یا هر داروی دیگری كه حاوی آسپیرین است جهت درمان بیماری های ویروسی خصوصا برای آبله مرغان و آنفلوآنزا تجویز شود. نتیجه چندین تحقیقات پزشكی حاكی از این است كه استفاده از آسپیرین برای درمان بیماری های ویروسی و سرماخوردگی در كودكان می تواند باعث بیماری reye شود .این بیماری می تواند باعث زیان های غیر قابل جبران به مغز و كبد شود و در مواقعی حتی می تواند باعث مرگ اطفال شود. همچنین قابل توصیه است كه استفاده از داروهای ضد درد مانند استامینوفن در مراحل اول سرماخوردگی می تواند باعث اختلال در سیستم طبیعی و دفاعی بدن شود و در نتیجه سیستم دفاعی بدن را در مقابل ویروس های سرماخوردگی ضعیف نماید و باعث طولانی تر شدن دوره بیماری شود.
هیچ درمان خاصی برای درمان سرماخوردگی یا آنفلوآنزا وجود ندارد و تنها گذشت دوره بیماری و كارایی سیستم دفاعی بدن بهترین راه حل و درمان است، اگرچه تعداد زیادی از افراد با دیدن علائم سرماخوردگی یا آنفلوآنزا شروع به خوردن آنتی بیوتیك می كـــنند. این آنتی بیوتیك ها معمولا از نسخه های قبلی باقی مانده است و یا اینكه از دوستان یا آشنایان می گیرند و یا با قیمت های پایین از بازار آزاد می خــــرند كه این گروه را معمولا افراد بی بضاعت و افراد بدون پوشش بیمه ای تشكیل می دهند. آنتی بیوتیك ها برای عفونت های باكتریایی استفاده می شوند، در حالی كه سرماخوردگی عامل ویروسی دارد و آنتی بیوتیك نمی تواند ویروس را متوقف كند. مصرف خودسرانه و بدون مشورت پزشك باعث بوجود آمدن نوع های جهشی جدیدی از باكتری ها می شود كه نسبت به آنتی بیوتیك مقاومت دارند و این امر برای پزشكان مشكلات بسیاری بوجود آورده است . بسیاری از مردم بر این باورند كه مصرف زیاد ویتامینC باعث جلوگیری از سرماخوردگی می شود و یا نشانه های سرماخوردگی را كاهش می دهد. اما هنوز دلیل قانع كننده علمی برای این موضوع پیدا نشده است . البته در این مطلب شكی نیست كه ویتامینC یك ویتامین اساسی است و باعث افزایش سلامتی می شود و امكان دارد كه باعث كاهش دوره سرماخوردگی شود اما در درمان و جلوگیری از سرماخوردگی تأثیر بسزایی ندارد. در حقیقت مصرف یك دوره زیاد ویتامینC برای مدت زمانی طولانی می تواند مضر باشد و می تواند باعث اسهال و كاهش آب بدن در بزرگسالان و بچه ها شود و باعث نتایج گمراه كننده و اشتباه در آزمایشات خون و ادرار شود.
مدارك علمی وجود دارند كه قرص های مكیدنی روی (Zinc ) می تواند دوره سرماخوردگی را كاهش دهد. تحقیقات پزشكی نشان داده است اگر قرصهای مكیدنی روی در طول 24 ساعت اول بروز علائم سرماخوردگی مصرف شود می تواند دوره سرماخوردگی را به طور قابل توجهی كاهش دهد. محققان بر این باورند كه روی از ارتباط ویروس های سرماخوردگی و سلول های بدن جلوگیری می كند. اما استفاده از قرص های روی از ایجاد سرماخوردگی و یا آنفلوآنزا جلوگیری نخواهد كرد و اگر این قرص ها برای مدت طولانی استفاده شود می تواند سیستم دفاعی بدن را ضعیف نماید و باعث افزایش كلسترول خون شود.
از آنجایی كه درمان خاصی برای سرماخوردگی و آنفلوآنزا وجود ندارد جلوگیری بهترین سلاح برای این عوامل ویروسی است. شستن دست ها و لمس نكردن صورت راه هایی ساده اما مؤثر برای جلوگیری از سرماخوردگی هستند. یكی از عادت های اشتباهی كه مردم دارند این است كه در هنگام سرماخوردگی یا آنفلوآنزا دستمالی را كه برای عطسه یا سرفه استفاده كرده اند در جیب یا دست خود نگه می دارند و مجددا آن را مورد استفاده قرار می دهند این یك راه بسیار ساده ای است كه عوامل بیماری دوباره به بدن انتقال یابند و بتوانند باعث تشدید بیماری شوند. بیماران باید دستمال مورد استفاده را فوراً پس از یك بار مصرف دور بیندازند. یك اشتباه معمول دیگر آن است كه با فشار، بینی خود را در یك دستمال تمیز می كنند. فشار هوا باعث می شود كه مقداری از ترشحات بینی كه حاوی ویروس ها و یا میكروب ها هستند را به سینوس های زیر چشم انتقال دهد و باعث عفونت سینوسی شود.
از آنجایی كه مراقبت و درمان پزشكی خاصی برای سرماخوردگی و آنفلوآنزا وجود ندارد، بهترین راه درمان استراحت و نوشیدن مایعات به مقدار زیاد است. بسیاری از مردم سلامت خود را از آنفلوآنزا در طول چند روز به دست می آورند، در صورتی كه سرماخوردگی ممكن است به مدت یك یا دو هفته به طول انجامد. اگر نشانه های بیماری بدتر شوند و یا برای مدت طولانی ادامه یابند و یا علائمی مانند تنگی نفس، درد در قسمت قفسه سینه، تب، استفراغ، احساس درد زیاد در هنگام بلعیدن، سرفه مداوم، گرفتگی بینی و سردرد ظاهر شوند، مراجعه به پزشك تصمیم خوب و بجایی خواهد بود.
source:health Update, The Daily Herald national newspaper

__________________
زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم
بر این تکرارِ در تکرار پایانی نمی بینم

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
پاسخ با نقل قول
  #6  
قدیمی 03-13-2010
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری



 
تاریخ عضویت: Aug 2009
نوشته ها: 16,247
سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض تفاوت سرماخوردگی و حساسیت

تفاوت سرماخوردگی و حساسیت




تشخیص دادن یک سرماخوردگی از حساسیت های بهاره آخر زمستان و فصل بهار که علائم آنها بیشتر عطسه است کمی مشکل می باشد، ولی تفاوت های ظریف بین این دو ، وضعیت را روشن می کند.
سرماخوردگی معمولاً همراه با تب خفیف است. ولی آلرژی های مجاری تنفسی فوقانی موجب آبریزش از چشم و بینی، گرفتگی بینی، عطسه و عدم وجود تب می شود.
سرماخوردگی به دلیل تب شما را از پا می اندازد و بدن شما احساس کوفتگی دارد ، ولی در آلرژی در کل بدن احساس ناراحتی می کنید.
سرماخوردگی، عموماً در طی 3، 4 یا 5 روز خوب شده ولی آلرژی تا زمانی که فرد با مواد آلرژی زا مثل گرده گیاه ، خاک و یا کپک در تماس است، وجود دارد.
برای شروع درمان آلرژی یا سرماخوردگی، حتماً به علائم اولیه یا تفاوت های آن ها توجه کنید تا راه درستی را برای درمان درپیش بگیرید ؛ چرا که درمان های غلط مضر خواهد بود.


در کل، افرادی که مبتلا به فشار خون هستند نباید دکونژستان (ضد حساسیت ) مصرف کنند و افرادی که مشکلات پروستات دارند نیز باید از مصرف آنتی هیستامین پرهیز نمایند.
سعی کنید دارویی را انتخاب کنید که تنها به درمان عارضه موجود در شما بپردازد و چند منظوره نباشد.

__________________
زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم
بر این تکرارِ در تکرار پایانی نمی بینم

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
پاسخ با نقل قول
  #7  
قدیمی 03-13-2010
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری



 
تاریخ عضویت: Aug 2009
نوشته ها: 16,247
سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض زمستان و سرماخوردگی

زمستان و سرماخوردگی



علایمی مثل گلو درد ، آب ریزش بینی و چشم ، تب و لرز ، سرفه، درد مفاصل و بی حوصلگی همگی نشان از بیماری سرماخوردگی و آنفلوانزا می دهد. با سردشدن هوا در پاییز و زمستان، شرایط لازم برای ابتلای انسانها به ویروس های سرما خوردگی و آنفلوانزا که تا کنون صد نمونه از ویروسهای آن شناخته شده است ، فراهم می گردد . بنا به گفته متخصصان انتقال ویروسهای سرماخوردگی بیشتر از طریق تماس مستقیم و غیر مستقیم ، ترشحات بینی و دهان ( سرفه یا عطسه) صورت می گیرد.
چرا سرما می خوریم؟

ارتباط بین سرماخوردگی و سردی هوا از قدیم برای بشر معلوم بوده است. عامل اصلی سرماخوردگی، ویروس ها هستند که در شرایط حساس، مخاط دستگاه تنفسی فوقانی ( بینی ، حلق و حنجره ) را مورد حمله قرار داده و در نواحی مزبور ایجاد التهاب می کنند. در سالهای اخیر، پژوهشگران چند واکنش التهابی مرتبط با سرماخوردگی را شناسایی کرده اند:
-ورم مخاط بینی ، ناشی از گشاد شدن رگهای خونی در بافتهای خاصی از بینی است . زمانی که این رگها گشاد می شوند، این بافتها ورم کرده و جلوی عبور هوا را می گیرند و به همین دلیل تنفس از طریق بینی دشوار می شود .
-آب ریزش بینی از دو رویداد مختلف التهابی ، یعنی ترشح غده مخصوص ترشحات بینی و نشت مایع از رگهای خونی بینی سرچشمه می گیرد.
-عطسه نتیجه عکس العملی است که از داخل بینی شروع شده، از مغز عبور می کند و دیافراگم و ماهیچه های سینه را فعال می کند .
-گلو درد زمانی شروع می شود که عصبهای درد در ناحیه گلو تحریک می شوند." کینین" که یکی از محرکهای قوی عصبهای درد است، هنگام سرماخوردگی ترشح می شود.
-سرفه از واکنش دیگری که می تواند ، بر اثر تحریک یک عامل واسطه ای التهابی به نام" پروستاگلاندین" که در بدن تولید می شود، پدید آید.التهاب حاصله باعث سوزش ، احساس ناراحتی ، آب ریزش ، ترشحات اضافی از مخاط و سرفه می گردد. ورود ویروسها به خون باعث تب و لرز و علائم عمومی از قبیل سر درد و درد بدن می شود .
چرا سرما باعث سرماخوردگی می شود؟

وقتی بدن در معرض وزش باد سرد یا هوای خیلی سرد قرار گیرد، به ویژه زمانی که خیس است رگهای خونی مخاط دستگاه تنفسی فوقانی انقباض پیدا کرده ، جریان خون در آن کاهش می یابد و مقاومت مخاط که بستگی به جریان خون کافی در آن دارد ، در مقابل هجوم ویروسها کم می شود و بدین صورت ویروسها، سلولهای مخاطی را مورد حمله قرار داده و باعث سرماخوردگی می شوند. بنابراین دو عامل در ایجاد سرماخوردگی مؤثرند ، اول ویروس بیماری و دوم کاهش مقاومت در اثر قرار گرفتن در شرایط نامساعد.
چگونه می توان مقاومت بدن را بالا برد؟

تغذیه کافی از نظر تأمین نیاز بدن به پروتئین ، چربی ، مواد گلوسیدی ، مواد ویتامینی و مواد معدنی بسیار اهمیت دارند .
« گاما گلبولین ها» که در بدن انسان ، ویروس و سموم میکروبها را بی اثر می کنند ، از جنس مواد پروتئینی است . این مواد در گوشت ، شیر ، پنیر، حبوبات و غلات موجود می باشند .
همچنین ویتامین ث در مقاوم سازی بدن نقش به سزایی ایفا می نماید . بدن انسان قادر نیست ویتامین ث را در خود ذخیره نماید، بنابراین باید روزانه به میزان کافی از این ویتامین مصرف کرد، تا بدن با کمبود مواجه نشود . چرا که این ویتامین در رشد و ترمیم بافت های بدن بسیار مؤثر بوده و در تشکیل کلاژن، پروتئین سازنده سلولهای پوست، زردی پی ها، رباط ها و رگهای خونی نقش بسیار مهمی ایفا می کند .
اقدامات پیشگیری

رعایت بهداشت فردی ، عدم استفاده از حوله، لیوان و وسایل غذا خوری دیگران، پرهیز از قرار گرفتن در کوران هوای سرد، شستن دستها با آب و صابون قبل از غذا،استراحت کامل، استفاده از مایعات، غذاهای آبکی و گرم، استفاده از آب میوه، ( لیموترش- پرتغال) و....
از عوامل موثر در افزایش مقاومت بدن ، می توان از ورزش نام برد . ورزش در هوای آزاد باعث افزایش بازدهی قلب، تقویت قلب ، افزایش سرعت گردش خون ، تسریع در تأمین احتیاجات بافتهای بدن و دفع سموم از بدن می شود . افراد ورزشکار نسبت به افرادی که ورزش نمی کنند ، از مقاومت بدنی بالاتری برخوردارند.
درمان دارویی

طول مدت بیماری را با درمان نمی توان کوتاه کرد. در صورت وجود تب، سرفه ، سردرد و غیره، داروها فقط در تسکین ناراحتی ها مؤثرند.
__________________
زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم
بر این تکرارِ در تکرار پایانی نمی بینم

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
پاسخ با نقل قول
  #8  
قدیمی 03-13-2010
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری



 
تاریخ عضویت: Aug 2009
نوشته ها: 16,247
سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض گیاهان دارویی مفید در سرماخوردگی

گیاهان دارویی مفید در سرماخوردگی


4 گروه گیاه دارویی برای مبارزه با سرماخوردگی شناخته شده است.
اولین گروه:


باعث تحریك سیستم ایمنی بدن جهت مبارزه با عفونت می شوند و در شروع سرماخوردگی استفاده می شوند مثل Echinacea وGinseng آسیایی.







دومین گروه:



بعنوان گیاهان عرق آور، تب و عرق بدن را افزایش می دهد و برای از بین بردن عفونت مفیدند. تب نشان دهنده فعالیت سیستم ایمنی بدن است، پس این گروه در حقیقت محرك سیستم ایمنی هستند مثلBoneset و Yarrow .








سومین گروه:



شامل گیاهانی است كه بر اساس مطالعات آزمایشگاهی می توانند مستقیماً ویروس سرماخوردگی را از بین ببرند مثلGoldenseal،Myrrh وUsnea .








چهارمین گروه:



شدت علائم سرماخوردگی مثل گلو درد را كاهش می دهند. این گیاهان لعاب زیادی دارند و تسكین دهنده و ضد التهاب هستند. همچنین تانین ( ماده ای كه از گیاهان خاصی به دست می آید ) دارند كه جمع كننده و قابض است و باعث افزایش بهبودی می شوند. مثلMarshmallow ( گل ختمی) وRaspberry( تمشك).






__________________
زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم
بر این تکرارِ در تکرار پایانی نمی بینم

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
پاسخ با نقل قول
  #9  
قدیمی 10-13-2010
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری



 
تاریخ عضویت: Aug 2009
نوشته ها: 16,247
سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض 13 نكته ساده براي جلوگيري از سرماخوردگي

13 نكته ساده براي جلوگيري از سرماخوردگي






سرماخوردگي‌ها معمولا ناگهاني شروع مي‌شوند. آب ريزش در ابتدا شفاف بوده و ممکن است شدت يافته و زرد رنگ گردد. گرفتگي بيني، سرفه، گلودرد، بي حالي، خستگي، بيتابي، بي اشتهايي، گاها ريزش اشک و التهاب از علائم عمده آن است.

سلامت نیوز: سرماخوردگي يک عفونت ويروسي مسري است که راه هاي تنفسي فوقاني را آلوده نموده و باعث تحريک و ترشح در راه هاي هوايي مي شود. ابتلا به سرماخوردگي ممکن است در اثر تماس با فرد آلوده يا تماس با وسايل آلوده صورت پذيرد و گاهي عواملي مانند سرما، استرس و خستگي مي توانند شرايط را براي فعاليت ويروس سرماخوردگي نهفته در مجراي تنفسي مناسب کند.

به گزارش ايسنا، سرماخوردگي‌ها معمولا ناگهاني شروع مي‌شوند. آب ريزش در ابتدا شفاف بوده و ممکن است شدت يافته و زرد رنگ گردد. گرفتگي بيني، سرفه، گلودرد، بي حالي، خستگي، بيتابي، بي اشتهايي، گاها ريزش اشک و التهاب از علائم عمده آن است.

عوامل موثر در بروز سرماخوردگي
ويروس‌هاي سرماخوردگي پس از ورود به بدن در مخاط دستگاههاي تنفسي ايجاد بيماري کرده و همراه با ترشحات دستگاه تنفسي از فردي به فرد ديگر قابل انتقال است. بنابراين:
- دست دادن، روبوسي، عطسه و سرفه در محلهاي عمومي باعث انتقال آن مي‌شود.

- رطوبت و درجه حرارت در انتشار ويروس نقش دارد، اين بيماري در کشورهاي مناطق معتدل در فصل سرما (زمستان و پاييز) به علت بارندگي و رطوبت بيشتر است.

- از ديگر علل افزايش بروز سرماخوردگي در فصل سرما حضور در مكان‌هاي شلوف همچون وسايل نقليه عمومي و تجمع در فضاهاي بسته و عدم استفاده از تهويه مناسب است.

- تغذيه يکي از فاکتورهاي موثر در عملکرد سيستم ايمني است. بنابراين سوء تغذيه در بروز بيماري‌هاي عفوني نقش مهمي را ايفا مي‌کند. ابتلا به بيماري‌هاي مزمن قلبي ، کليوي و ريوي نيز فرد را مستعد ابتلا به اين عفونت مي‌کند.

براساس گزارش دفتر آموزش و ارتقاي سلامت وزارت بهداشت، سرماخوردگي بيماري است که اگر چه مرگ و مير به دنبال ندارد ولي بروز آن باعث مشکلات زيادي براي افراد مي شود و باعث غيبت از کار مي شود. از طرفي با انجام اقداماتي به راحتي قابل پيشگيري است بنابراين در مبارزه با سرما خوردگي، پيشگيري بايد هدف اصلي باشد براي پيشگيري بايد اقدامات زير را انجام داد:

1 - دست‌هاي خود را بشوئيد: بيشتر ويروس هاي سرماخوردگي از طريق تماس مستقيم منتشر مي شوند. کسي که سرماخورده است بداخل دست هاي خود عطسه کرده و سپس اشيائي مثل تلفن ، صفحه کليد کامپيوتر يا ليوان را لمس مي کند. ميکروب‌ها مي توانند براي ساعت ها و در بعضي موارد هفته ها زنده باقي مانده و سپس به فرد بعدي که آن اشياء را لمس مي کند منتقل شود . بنابراين بايد دستهاي خود را مکرراً بشوئيد . در صورتي که امکان شستن دستتان را نداريد دستهاي خود را بسيار سخت براي يک دقيقه به هم بماليد . اين کار باعث جداشدن اکثر ويروسهاي سرماخوردگي از پوست مي شود .

2 - سرفه و عطسه خود را با دستانتان نپوشانيد: زماني که احساس مي کنيد در حال سرفه يا عطسه هستيد از يک دستمال دستمال استفاده کرده و آنرا بلافاصله دور بياندازيد . اگر دستمال نداريد سر خود را از افرادي که نزديک شما هستند به طرف ديگر چرخانده و به فضاي آزاد سرفه کنيد .

3- صورتتان را لمس نکنيد: ويروس‌هاي سرماخوردگي از طريق چشم ، دهان و بيني وارد بدن شما مي شوند . لمس صورت کودکان راه اصلي ابتلاي آنان به سرماخوردگي بوده و همچنين موجب انتقال سرماخوردگي از آنان به والدينشان مي باشد .

4 - مقدار زيادي مايعات بنوشيد: آب سيستم بدن شما را شستشو داده و باعث خروج سموم از بدن شما مي شود . يک فرد بالغ سالم بطور متوسط روزانه 8 ليوان مايعات نياز دارد

5 - از سونا استفاده کنيد: وقتي به سونا مي رويد هوائي که استنشاق مي کنيد بالاتر از 80 درجه است و اين درجه حرارت باعث از بين رفتن ويروس هاي سرماخوردگي مي شود .

6- از هواي آزاد استفاده کنيد: اکثريت افراد در زماني که هوا سرد است در خانه و محوطه هاي بسته مي مانند بنابراين ميکروب‌هاي بيشتري در اطاق هاي خشک و شلوغ در حال گردش است .

7- ورزش هاي آيروبيک را به طور منظم انجام دهيد: اين ورزش ها باعث افزايش سلولهاي مقابله کننده با ويروس در بدن مي شود .

8- غذاهاي گياهي مصرف کنيد: مواد طبيعي موجود در گياهان باعث افزايش ويتامين هاي بدن مي شود . بنابراين ميوه و سبزيجات سبز تيره ، قرمز و زرد مانند اسفناج ، کاهو ، هويج ، گوجه فرنگي ، سير و ... مصرف کنيد . آب پرتقال هرچه تازه تر باشد ويتامين C بيشتري دارد و طول مدت درمان را کوتاهتر مي کند

9- ماست بخوريد : باکتري هاي مفيد موجود در ماست باعث تحريک توليد مواد سيستم ايمني شده که با بيماري مبارزه مي کند .

10- سيگار نکشيد: آمار نشان مي دهد که سيگاري ها دچار سرماخوردگي هاي بيشتر و مکرر مي شوند . حتي نزديک به افراد سيگاري بودن بطور واضح سيستم ايمني را از بين مي برد. دود راههاي هوائي بيني را خشک کرده و مژک هاي آنرا فلج مي کند . مژک هاي موهاي ظريفي هستند که مخاط بيني و ريه ها را پوشانده و با حرکات موجي شکل خود ويروس هاي سرماخوردگي را از مجاري بيني خارج مي کنند . يک سيگار مژک ها را براي 30-40 دقيقه فلج مي کند.

11- مصرف الکل را قطع کنيد : مصرف الکل کبد را که اولين سيستم تصفيه کننده بدن است را تخريب کرده و اين به اين معناست که تمامي انواع ميکروبها بدن شما را به سرعت ترک نخواهند کرد .

12- راحت و آسوده باشيد: اگر شما بتوانيد آرامش داشته باشيد مي توانيد سيستم ايمني خود را به هنگام نياز فعال کنيد.

13- غرغره کردن نمك: اين كار باعث مرطوب شدن گلو و بهبودي موقت مي شود. اين کار را با استفاده از يک قاشق چايخوري نمک داخل يک استکان آب ولرم و روزانه حدود 4 بار انجام دهيد .

__________________
زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم
بر این تکرارِ در تکرار پایانی نمی بینم

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
پاسخ با نقل قول
  #10  
قدیمی 11-26-2010
سالومه آواتار ها
سالومه سالومه آنلاین نیست.
کاربر فعال
 
تاریخ عضویت: Aug 2010
محل سکونت: بوشهر
نوشته ها: 292
سپاسها: : 0

17 سپاس در 14 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض


این خوراکی ها مانع از ابتلا به سرماخوردگی می شوند!
اگر می خواهید مریض و سرماخورده نشوید ، از این خوراکی ها میل کنید تا سرما نخورید و …



چه بخوریم تا سرما نخوریم
فصل ، ‌فصل سرماخوردگی است. علاوه بر توصیه‌های عمومی درباره پیشگیری از ابتلا به انواع ویروس‌های آنفلوانزا و سرماخوردگی که شامل شستن دست‌ها ، استفاده از ماسک، رعایت فاصله با فرد مبتلا، دست ندادن با فرد بیمار و … است، توصیه‌هایی نیز در مورد تغذیه برای پیشگیری و درمان انواع سرماخوردگی‌ها وجود دارد.

دکتر پریسا ترابی، رئیس اداره بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت می‌گوید:
“برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا بهتر است سطح ایمنی بدن افزایش یابد. نحوه تهیه و مصرف مواد غذایی و انتخاب برخی از آنها نیز در این امر موثرند.

از غذای تازه که خوب پخته شده، استفاده کنید و ترجیحا از مصرف مواد غذایی که از زمان تهیه‌اش مدتی می‌گذرد، پرهیز نمایید.
مصرف ویتامین‌های A و C که در انواع میوه‌ها و سبزی‌ها وجود دارند و از آنتی‌اکسیدان ها محسوب می‌شوند، بسیار مفید است. میوه‌های ترش مزه مثل لیمو ترش و کیوی، سرشار از ویتامین C هستند و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی توصیه می‌شوند.
مصرف قرص‌های جوشان ویتامین C قبل از صرف صبحانه برای پیشگیری و در روزهای اول سرماخوردگی موثر است.
افراد سرماخورده باید مایعات گرم زیاد بنوشند. همچنین از مصرف مواد غذایی محرک مثل ادویه ‌های تند پرهیز کنند.”





علاج واقعه

دکتر لیلا آزادبخت، متخصص تغذیه و محقق مرکز تحقیقات غدد درون ‌ریز دانشگاه علوم ‌پزشکی شهید بهشتی در این باره می گوید:
“تغذیه سالم، علاج و عامل جلوگیری ‌کننده از ابتلای افراد به سرماخوردگی است. برای این که سیستم ایمنی بدن به بهترین نحو به وظیفه‌اش که مبارزه با ویروس‌های سرماخوردگی و آنفلوانزا است، عمل کند باید مواد مغذی حیاتی را دریافت کند.

مصرف پرتقال، انواع توت ، فلفل دلمه‌ای ، سیب زمینی و سبزیجات برگ سبز از قبیل انواع کلم و دریافت زیاد و منظم ویتامین C به کاهش بروز، شدت و طول مدت سرماخوردگی کمک می‌کند.
غلات سبوس ‌دار و حبوبات، منابع غذایی خوبی برای ویتامین‌های گروه B هستند.عدم مصرف این مواد در بدن سبب بروز عفونت‌های مکرر دستگاه تنفسی فوقانی می‌شود.
مصرف سیر که دارای آهن و روی است، سبب تقویت سیستم ایمنی و کاهش خطر عفونت‌های ویروسی می‌شود.

افرادی که زیاد دچار سرماخوردگی می‌شوند، ماهی قباد، قزل‌آلا، ماهی‌های روغنی ، دانه کدو حلوایی و روغن شاه دانه که غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند را مصرف کنند.
همچنین دانه کنجد و آفتابگردان ، غنی از اسیدهای چرب امگا ۶ هستند که این اسیدهای چرب در مبارزه علیه عفونت‌های سرماخوردگی، به سلول‌های دستگاه تنفسی کمک می‌کنند.

__________________
هرچه زدم بی تو دلم وا نشد / جز تو کسی باب دل ما نشد / هرچه پرستو شدم و پر زدم / همنفسی مثل تو پیدا نشد .
(عاشقتم پی سی سیتی)
پاسخ با نقل قول
پاسخ


کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
 

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code is فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
اچ تی ام ال غیر فعال می باشد



اکنون ساعت 05:48 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright , Jelsoft Enterprices مدیریت توسط کورش نعلینی
استفاده از مطالب پی سی سیتی بدون ذکر منبع هم پیگرد قانونی ندارد!! (این دیگه به انصاف خودتونه !!)
(اگر مطلبی از شما در سایت ما بدون ذکر نامتان استفاده شده مارا خبر کنید تا آنرا اصلاح کنیم)


سایت دبیرستان وابسته به دانشگاه رازی کرمانشاه: کلیک کنید




  پیدا کردن مطالب قبلی سایت توسط گوگل برای جلوگیری از ارسال تکراری آنها